Φυσική Δραστηριότητα - Παιχνίδι

Τα παιδιά όλων των ηλικιών έχουν ανάγκη από φυσική δραστηριότητα έντονη ανάλογα με την ηλικία τους και τη δεξιότητα τους.

Εβδομαδιαίως τα παιδιά κυρίως αυτά που ανήκουν στο ηλικιακό πλαίσιο από 5-17 ετών πρέπει να κάνουν μία εξωσχολική δραστηριότητα όπως κολύμβηση,τέννις,καλαθοσφαίριση τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για ενδυνάμωση των μυών και για να έχουν γερά οστά και προς αποφυγή της παιδικής παχυσαρκίας.

Το παιχνίδι ωστόσο σε εξωτερικό χώρο εφόσον οι σχολικές υποχρεώσεις το επιτρέπουν δεν έχει περιορισμό αρκεί να γίνεται σε καλά οργανωμένους χώρους(π.χ. κατάλληλες παιδικές χαρές με φύλαξη) και πάντα υπό την επίβλεψη των Γονέων-Κηδεμόνων.

Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την αποφυγή από την έκθεση των παιδιών μας στην οθόνη ( επιτρεπόμενος χρόνος μπροστά στην οθόνη περίπου 2 ώρες ημερησίως maximum) από το παιχνίδι ή κάποιο σπορ. Δεν ξεχνάμε βέβαια όταν βγαίνουμε στον ήλιο να φοράμε καπέλο, ανοιχτόχρωμα ρούχα, να έχουμε κάνει χρήση αντηλιακής κρέμας και να αποφεύγουμε τις επικίνδυνες ώρες 11.00 - 16.00 μ.μ.

Όροι Χρήσης    Πολιτική απορρήτου    Πολιτική Cookies    Χάρτης

Copyright © 2018-2019 Pediatricianparos.gr. All Rights Reserved.

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
Διαβάστε επίσης για την Πολιτική Απορρήτου και για τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας και αν συμφωνείτε, περιηγηθείτε σε αυτή.